En İyi 11 Yabancı Hosting Firması
En iyi yabancı hosting firmaları için iyi bir rehber hazırladık. Özellikle İngilizce gibi yabancı dillerde site açmak ve dünya çapında hizmet vermek isteyenler için bu rehber doğru seçimi yapmada kolaylık sağlayacaktır. Listemizde hem nispeten ucuz yabancı hosting firmaları hem de fiyatı diğerlerine nazaran yüksek olsa da bu fiyatın hakkını fazlasıyla veren en iyi 11 yabancı hosting firması hakkında detaylar mevcut.
Her yönden kaliteli bir web sitesine sahip olmak sorumluluk gerektirir. Bu sorumluluklardan en önemlisi de her açıdan sorunsuz çalışan bir hosting seçimi yapmaktır. Eğer global çapta bir web sitesi düşünüyorsanız, bunun için en iyi yabancı hosting firmaları konusunda bilgi sahibi olmalı, projeniz için en ideal olanla yola çıkmalısınız.
Aşağıdaki yabancı web hosting firmaları, birinci sınıf hizmet sunar ve web siteniz için ihtiyaç duyduğunuz gücü ve esnekliği sağlar.
1. WP Engine: WordPress için en iyi yabancı hosting firması
WordPress siteleri için en çok önerilen yabancı hosting firması WP Engine’dir. Kurulum, güncellemeler, güvenlik, performans optimizasyonu, sorun giderme ve daha pek çok konuda size yardımcı olabilecek kapsamlı bir yönetilen WordPress hizmeti olarak bilinir.
WP Engine, WordPress siteleri için son derece optimize edilmiş gerçekten mükemmel hizmetler sunar, ancak ucuz yabancı hosting firmaları arıyorsanız, WP Engin fiyatlarının diğer firmalardan daha yüksek olduğunu belirtmiş olalım. Yine de üst düzey kalite söz konusu olduğunda, ödeyeceğiniz her kuruşun hakkını fazlasıyla verecektir. Üstelik WPE4FREE koduyla Yıllık Planlarda tam 4 Ay Ücretsiz kullanım hakkı!
WP Engine, yalnızca WordPress kullanıcılarına hizmet sağlar; bu, tüm altyapısının WordPress için optimize edildiği anlamına gelir. Siteniz çok hızlı olacak, neredeyse hiç kesinti olmayacak ve birçok bakım görevi otomatik olarak halledilecek. Her şeyin otomatik olarak halledildiği inanılmaz hızlı bir site istiyorsanız, WP Engine tam size göre.
En iyi yabancı hosting firmaları arasında bulunan WP Engine’nin genel özellik ve hizmetleri:
- Her plan türüne ücretsiz olarak dahil edilen 35 Premium StudioPress teması.
- Her sitede 3 ortam – geliştirme, evreleme ve üretim.
- Otomatik geçiş eklentisi.
- Geoıp hedefleme ve saha dışı yedeklemeler.
- Global CDN her planda ücretsizdir.
- Otomatik günlük yedeklemeler. Otomatik çekirdek güncellemeleri.
- Sayfa performansı aracı ücretsiz olarak dahildir.
- Global Edge Security’den dünya standartlarında WordPress güvenliği.
- WordPress için optimize edilmiş bir platform.
- PHP en son sürüm destekli.
- Otomatik ücretsiz SSL ve SSH.
- Dünya çapında 18 veri merkezi mevcuttur.
- Tamamen optimize edilmiş WP motor DevKit.
- 60 Günlük para iade garantisi.
- Küresel Güvenlik. Gerçek zamanlı tehdit algılama.
- Mükemmel çalışma süresi.
- İçerik Performansı.
- Uygulama Performansı. (yalnızca özel planlar)
- Akıllı Eklenti Yöneticisi.
- Amazon Web Hizmetleri veya Google Cloud Platform bulut barındırma seçeneği.
- ve en önemlisi de, 7/24 desteğe hazır son derece yetkin destek ekibine sahiptir.
2. Hostinger: En iyi fiyatlı yabancı hosting firması
Hostinger, hizmet kalitesinden ve performansından ödün vermeden son derece uygun fiyatlı barındırma planları sunar. Fiyatı ucuz olsa da sunduğu hizmet ve plan özellikleri oldukça etkileyici.
Paradan tasarruf etmek ve aynı zamanda iyi bir hizmet almak için Hostinger iyi bir seçim olacaktır. İşte genel özellikleri:
- Hızlı yükleme süresi
- Ucuz fiyatlandırma
- ABD, Avrupa ve Asya’da Veri Merkezleri mevcut
- Ücretsiz SSL sertifikası
- Hızlı SSD sunucuları
- Kullanımı kolay web sitesi oluşturucu
- Sezgisel kontrol paneli (hPanel)
- Ücretsiz alan adı (bazı planlarda)
- Ücretsiz SSL
- 7/24 destek
Gelişmiş kullanıcılar için Hostinger ayrıca özel bir IP adresi, ücretsiz geçiş hizmeti, CDN ve daha fazlasıyla birlikte gelen güçlü bulut barındırma planlarına sahiptir.
3. HostGator: Minimal web sitelerinin gözdesi
HostGator, iyi bir bilgi tabanı, harika bir kullanıcı arayüzü ve çok çeşitli barındırma çözümleri ile gayet iyi bir firmadır. Eşsiz mimarisi sayesinde HostGator Cloud, gerçek bulut esnekliği ve hareket halindeyken kaynak yönetimi sunar.
HostGator, kullanımı kolay, tüketiciler ve küçük işletmeler için bir dizi faydalı plan sunan mükemmel bir web barındırma hizmetidir. Paylaşımlı web barındırma ve genel olarak acemi web yöneticileri için en iyi seçimlerdendir.
Genel özellikleri:
- Çeşitli özelliklerle dolu barındırma planları
- Özel olarak oluşturulmuş web siteleri ve e-ticaret mağazaları için başlangıç dostu Gator web sitesi oluşturucu
- Ücretsiz olarak transfer
- 45 günlük para iade garantisi
- Oldukça iyi müşteri servisi
- Olağanüstü çalışma süresi
4. Liquid Web: En iyi VPS ve Dedicaded hosting
Liquid Web, özelliklerle dolu planlar, övgüye değer çalışma süresi ve müthiş müşteri hizmetleri sunan yönetilen bir web barındırıcısıdır, ancak genel mükemmelliği size mal olacaktır. Liquid Web, birçok büyük markanın güvendiği bir firmadır.
Liquid Web’in yönetilen barındırma hizmeti pahalı sayılır, ancak bunun karşılığında büyük hizmet ve özelliklerden faydalanırsınız. Hizmetler özel ve oldukça güçlü çalışma sistemlerine dayanır; özellikle büyük işletmeler düşünülerek tasarlanmıştır. Paylaşılan web hosting hizmeti yoktur; her şey tamamen özelleştirilmiş olarak sunulur.
Genel özellikleri:
- Sağlam özel, VPS, bulut ve bayi paketleri
- Orantılı VPS planları
- Yüksek hız garantili
- Güçlü, üst düzey sunucu özellikleri
- Olağanüstü etkileyici müşteri hizmetleri
- Mükemmel çalışma süresi
- Kötü amaçlı yazılım tarama ve kaldırma
- Ücretsiz yedekleme
- SSL sertifikaları
- Yüksek güvenlik önlemleri ve çok daha fazlası…
Şüphesiz Liquid Web, yönetilen web barındırma söz konusu olduğunda en güçlü yabancı hosting firmalarındandır. Liquid Web, paylaşılan barındırma paketlerine sahip olmayabilir, ancak şirketin mükemmel adanmış ve VPS barındırması, onu web barındırma seçkinleri arasına yerleştirmek için yeterlidir.
İşiniz için yüksek güçlü, yönetilen bir web barındırma gerektiriyorsa, Liquid Web bu işi yapacak en iyi firmadır diyebiliriz.
5. InMotion: En iyi paylaşımlı ve VPS barındırma
InMotion, neredeyse her web barındırma ihtiyacını karşılayan sayısız, sağlam özelliklere sahip bir yabancı hosting firmasıdır. Paylaşımlı, bulut, VPS veya bayi barındırma arıyorsanız, InMotion web sitenizin hedefini gerçeğe dönüştürmek için çeşitli fiyatlandırma seçeneklerine ve esnekliğe sahiptir.
InMotion’ın paylaşımlı barındırma için 90 günlük ücretsiz deneme süresi, en uzun olanlardan biridir ve size InMotion’ın destek ekibini test etmek için bolca zaman tanır. Giriş seviyesi planlar bile mükemmel müşteri desteğine sahiptir. 5 iletişim kanalı üzerinden 7/24: telefon, sohbet, e-posta, eğitimler ve aktif olarak yanıtlanan Soru-Cevap.
- Mükemmel çalışma süresi
- Birçok barındırma türü
- Tüm planlar sınırsız e-posta sunar
- Tüm paylaşımlı ve WordPress planlarıyla sınırsız veri aktarımı
- 90 günlük para iade garantisi
- Kullanımı kolay web sitesi oluşturma yazılımı
- İyi Müşteri Desteği
- Ücretsiz Web Sitesi Transfer
6. CloudWays: Kullandığın kadar öde
Hizmetin esnek bulut barındırma planları, hızlı kurulum süreleri, birinci sınıf web tabanlı müşteri desteği ve mükemmel çalışma süresi var. Sitenizi çalışır durumda tutmak için güvenebileceğiniz en iyi yabancı hosting firmalarından biridir.
Cloudways, nispeten uygun fiyatlı, güçlü ve kurulumu kolay barındırma hizmeti sunmak için güçlü sunuculardan yararlanır. Diğer özelliklerinden bazıları ise şunlardır:
- Satın almadan önce ücretsiz deneme
- Kolay kurulum
- Mükemmel çalışma süresi
- Çok sayıda uygulamayı destekleme
- Esnek hesap katmanı
- Kullandıkça öde planları
- Ücretsiz site taşıma
- Ücretsiz SSL Sertifikaları
- Herhangi bir planda sınırsız uygulama barındırma
- Desteklenen Tüm PHP Uygulamaları
- Otomatik Yedeklemeler
- Dahili CDN, Yönetilen Güvenlik
- 7/24 destek
7. Bluehost: Yeni başlayanlar için en iyi yabancı web hosting
Yabancı hosting tavsiye listemizin bir diğer ismi, WordPress.org tarafından da resmi olarak önerilen Bluehost’tur. Firma, en iyi çalışma süresine, hızlı yükleme hızına ve rekabetçi fiyatlarla kapsamlı planlara sahiptir.
Etkileyici çalışma süresi, çok sayıda e-ticaret eklentisi ve popüler CMS’ye ekstra esneklik getiren bir WordPress geliştirme aracıyla Bluehost, işinizi kolaylıkla çevrimiçi ortama taşımak için güvenebileceğiniz bir yabancı web hostingdir. Bununla birlikte, oldukça uygun fiyatlarla harika barındırma çözümleri sunar.
Standart bir hosting planıyla başlayıp, WordPress kurmak istediğinizde bunu sadece tek tıklamayla gerçekleştirebilirsiniz. İşte diğer bazı özelikleri:
- Ücretsiz alan adı
- Ücretsiz SSL
- 30 gün para iade garantisi
- Mükemmel WordPress barındırma planları
- Tek tıkla WordPress kurulumu
- Müthiş müşteri hizmetleri
- Kullanımı kolay arayüz
- Ücretsiz site geçişi
Ek avantajlar: Bluehost, yönetilen WordPress, VPS ve yüksek performanslı ve yoğun trafikli web sitelerine sahip uzmanlar için özel planlar sunar.
8. Domain.com: En iyi yabancı hosting firmalarından bir diğeri
Domain.com daha çok bir alan adı sağlayıcısı olarak bilinir, ancak barındırma planları da mevcuttur ve kesinlikle göz atmaya değer. Hosting planları, sınırsız depolama ve ölçeklenebilir bant genişliği sunan en temel planla bile oldukça cömerttir. Beş FTP hesabının yanı sıra 10 veritabanı mevcuttur ve ayrıca Let’s Encrypt tarafından sağlanan ücretsiz bir SSL sertifikası da sağlar.
Deluxe plan 25 veritabanı ve 25 FTP hesabı sunarken, Ultra hesap tüm kısıtlamaları tamamen kaldırır. Domain.com aylık planlar sunmaz, bunun yerine yalnızca bir, iki veya üç yıllık planlar sunar ve plan uzunluğuna bağlı olarak ekstra ücret almaz.
9. A2 Hosting: Hızlı ve güvenilir yabancı web hosting firması
Sağlam performans, üstün destek ve zengin özelliklere sahip planlarla, hem acemi hem de deneyimli kullanıcılar için birinci sınıf bir yabancı hosting şirketidir. A2 Hosting, sunucuları WordPress web siteleri için optimize edildiğinden ve LiteSpeed önbelleği kullandığından oldukça hızlıdır.
Şirket, çeşitli barındırma planları sunar ve hepsinde ücretsiz LetsEncrypt SSL sertifikası, sınırsız SSD depolama alanı ve ücretsiz site geçişi bulunur. İşte bazı genel özellikleri:
- Ücretsiz alan adı,
- Ücretsiz SSL sertifikası
- CloudFlare CDN
- İyi bir bilgi tabanı sağlar.
- WordPress için optimize edilmiş sunucular
- Mükemmel müşteri hizmeti
- Harika çalışma süresi
- İyi para iade planı
Diğer web barındırıcılarının çoğu gibi, WordPress, Magento ve Drupal gibi tüm popüler CMS araçları için tek tıklamayla yüklemeler vardır.
10. DreamHost: Uygun aylık hosting planları
Fiyat, performans ve desteği bir araya getiren mükemmel bir barındırıcı arıyorsanız DreamHost’u da incelemelisiniz.
DreamHost, olağanüstü hızını, tescilli kontrol panelini, işlevsel site oluşturucusunu ve sayısız teknolojiyi test etmeniz için 97 günlük para iade garantisi sunar. Bu firma, kaliteli bir paylaşımlı platformdan yönetilen WordPress barındırmaya, uygun VPS seçeneklerinden çok daha fazlasına sahip en iyi yabancı hosting firmaları arasındadır.
Çoğu barındırıcının kullandığı standart cPanel’i kullanmaz. Bunun yerine web sitenizi yönetmek için tamamen özel bir kontrol paneli sunar. Bu, özellikle web siteleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak isteyen geliştiriciler için harika bir özelliktir.
DreamHost, acemi web yöneticileri için süreci kolaylaştıran çok sayıda araçla mükemmel fiyat noktalarında olağanüstü özellikler sunar. İşte bunlardan bazıları:
- Güçlü güvenlik özellikleri
- Kapsamlı alan yönetimi araçları
- Mükemmel bulut barındırma teklifleri
- Sınırsız veri aktarımı
- Yararlı WordPress hazırlama özelliği
- Kar amacı gütmeyen kuruluşlara ücretsiz paylaşılan web sitesi ve e-posta barındırma hizmeti
- Şeffaf fiyatlandırma politikası
- 97 gün para iade garantisi
11. SiteGround: WordPress için en iyi yabancı hosting firmalarından biri
Gelişmiş güvenlik ve otomatik güncellemeleriyle büyük beğeni toplayan SiteGround, 2004 yılında Sofya, Bulgaristan’da kurulmuş bir web barındırma sağlayıcısıdır. 2 milyondan fazla alana ev sahipliği yapıyor ve WordPress.org tarafından resmi olarak önerilen üç web barındırma hizmetinden biridir.
SiteGround, yönetilen WordPress barındırma, WooCommerce barındırma, bulut barındırma, kurumsal barındırma ve özel sunucu barındırma gibi geniş bir hizmet yelpazesine sahiptir. Destek birimi, 7/24 canlı sohbet, telefon erişimi ve ortalama 15 dakikada yanıtlanan biletleri içerir. Diğer bazı özellikleri:
- Hızlı yükleme süresi
- Harika çalışma süresi
- Bilgili müşteri desteği
- Sınırsız e-posta hesabı
- Günlük ücretsiz yedekleme
- Ücretsiz SSL
- CloudFlare CDN
- 7/24 destek
Bu listede en iyi yabancı hosting firmalarını paylaştık. Siz de aklınızdaki projeye ev sahipliği yapacak uygun bir firma arıyorsanız, yabancı hosting tavsiye listemiz bu konuda iyi bir seçim yapmanıza yardımcı olacaktır.
Sıkça Sorulan Sorular
Web hosting nedir?
Web hosting, sitenizin veya web uygulamanızın internette erişilebilir olmasını sağlayan bir hizmettir. Web sitesini oluşturan öğe fiziksel sunucularda depolanması gereken verileri içerir. Hosting şirketleri web tabanlı projelere ev sahipliği yapar ve bunları internet üzerinden erişilebilir kılar.
Sunucularına ve ağ kurulumlarına bağlı olarak web hostingler şunları sağlayabilir:
- Paylaşımlı hosting
- VPS sunucu
- Bulut sunucu
- Özel sunucular
- Bayi hosting
- Kolokasyon hizmetleri
Web sitemi ücretsiz olarak barındırabilir miyim?
Evet. Web siteniz için kullanabileceğiniz birçok ücretsiz hosting hizmeti vardır. Ancak, performans kısıtlamaları, engeller ve web sitenizde görüntülenen (bunlar üzerinde hiçbir kontrolünüz olmayan) reklam sunumları söz konusudur. Siteniz üzerinden gerçekten trafik oluşturmak ve gelir elde etmek istiyorsanız, mümkünse bu tür hizmetler almamanızı öneririz.
Web siteleri için en iyi barındırma hangisidir?
Genel olarak, küçük işletme veya kişisel siteler için, paylaşımlı hosting tüm temelleri kapsayacak şekilde yeterli olur. Büyük ve orta ölçekli bir web sitesi için ise VPS barındırma gibi daha fazla kaynak sağlayan bir plan seçmek gerekebilir.
Doğru hosting paketini seçmek kolay bir iş değildir ve dikkatli seçim yapmak gerekir.
- Linux mu Windows mu kullanmalısınız? Bunlarla ilgili ne kadar bilgi sahibisiniz?
- Web siteniz ne kadar büyük (ya da büyüyecek)
- Hosting hakkında ne kadar bilginiz var?
- Projenizi sorunsuz bir şekilde yürütmek için herhangi bir özel eklentiye veya yazılıma ihtiyacınız var mı?
- Aylık+Yıllık hosting bütçeniz ne kadar?
vb. türden sorulara vereceğiniz cevaplar da seçim yapmanız üzerinde etkili olacaktır. Bu nedenle, önce birkaç yabancı hosting firması belirleyin ve bu firmaların müşteri hizmetleriyle temasa geçip aklınızdaki soruları sorup, verebilecekleri hizmet ve destek hakkında detaylı bilgi isteyin. Böylece, sitenizin gereksinimlerini hangisinin en iyi şekilde karşılayabileceğini kontrol etmiş olursunuz.
Yabancı hosting firması seçerken nelere dikkat edilmeli?
Bir web hosting hizmeti seçerken göz önünde bulundurmanız gereken faktörlerden bazıları şunlardır:
- Aylık+Yıllık Maliyet
- Çalışma Süresi Garantisi
- Yükleme süreleri
- Disk alanı ve bant genişliği
- Ölçeklenebilirlik
- Web sunucu hızı
- Hizmet kısıtlamaları (trafik, bant genişliği, depolama, e-posta hesapları vs.)
- Güvenlik önlemleri
- 24 Saat İzleme, Güvenilirlik
- Yedekleme Sıklığı, Müşteri Desteği
Ayrıca “Yerli Hosting Firmaları: En İyi 9 Türk Hosting Firması” başlıklı kılavuzumuza da göz atmak isteyebilirsiniz.
çok teşekkür ederim hocam.
Rica ederiz, faydalı olması dileğiyle.