FTC: Web sitemiz ziyaretçi desteklidir; İçeriklerde bulunan bağlantılar aracılığıyla ürün/hizmet satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Komisyonlar editoryal değerlendirmelerimizi etkilemez.

Şirket Maili Açma: Ücretsiz Kurumsal Mail Adresi Alma

İşletme adınızla eşleşen bir kurumsal şirket maili açma, müşterilerinizin sizi hatırlamasını kolaylaştırarak markanızı güçlendirir. Ayrıca müşterilerin, gmail veya hotmail gibi ücretsiz sağlayıcılardan ziyade profesyonel e-posta adreslerinden gelen e-postaları açma olasılığı daha yüksektir. Üstelik, kurumsal mail adresi alma işlemi ile işletmenizin farklı bölümleri için destek@işletmeniz.com , satış@işletmeniz.com, info@işletmeniz.com, isimsoyisim@işletmeniz.com vb. gibi ek adresler de oluşturabilirsiniz.

Bu yazıda, ücretsiz kurumsal mail nasıl alınır sorusunu yanıtladık ve şirket maili açma işlemi için tercih edebileceğiniz farklı alternatifleri listeledik…

Kurumsal Mail Adresi Alma İşlemi İçin Gerekenler

Şirket maili, alan adınızı içeren (info@firmaismi.com gibi) bir e-posta adresidir. Jenerik bir alan adı (örneğin, isim@gmail.com) kullanmaya kıyasla markanız için anında meşruiyet ve tanınırlık sağlar. İşiniz için kullanmak üzere bir iş e-posta adresi oluşturmak nispeten ekonomik ve kolaydır.

Ücretsiz info mail alma gibi kurumsal mail açma işlemleri için sadece 2 şeye ihtiyacınız var: Alan adı ve hosting

Alan adı, açacağınız şirket maillerinde @ işaretinden sonra kullanılır. Örneğin “isim@alanadi.com” adresindeki alanadi.com sizin şirketinizi ya da işinizi temsil eden kısımdır. Alacağınız alan adı tamamen size özeldir ve aynı alan adına bir başkası sahip olamaz (örneğin wpekran.com, google.com vb.)

Hosting ise; şirket maili açma işleminden sonra bu mail hesabı üzerinden gönderdiğiniz ya da aldığınız maillere ait tüm verilerin barındırılmasına ve depolanmasına yardımcı olur. Böylece herhangi bir veri kaybına uğramaz, dilediğiniz zaman eski/yeni tüm mail verilerinize ulaşabilirsiniz.

Elbette bu hizmetlerin bir maliyeti var. Birçok hosting firması, hosting planlarıyla birlikte ilk yıl için ücretsiz domain imkanı sunar. Bu planlara ücretsiz ve çoğu zaman sınırsız şirket maili açma gibi çeşitli hizmetler de dahildir.

Yani bir hosting planı satın aldıktan sonra birçok hizmete ücretsiz erişim hakkınız olur. Bu tür hizmetler sunan çok sayıda hosting firması var. En iyilerini listelediğimiz “yerli hosting firmaları” ve “yabancı hosting firmaları” içeriklerimize göz atabilirsiniz.

Kurumsal Mail Adresi Alma: Adım Adım Şirket Maili Açma

Kurumsal mail adresi alma işlemi için ilk adım, sizi veya işinizi temsil edecek alan adına karar vermek ve ardından yüksek kaliteli hizmet sunan bir hosting hesabına kaydolmaktır. Hosting planınızı seçip alan adınızı kaydetmek 5 dakikanızı alacak bir süreçtir.

Bir alan adı ve hosting satın aldıktan sonra dilerseniz şirketiniz için bir web sitesi de kurabilirsiniz. Eğer halihazırda şirketiniz için zaten bir web siteniz varsa, şu durumda ek bir ödeme yapmadan tamamen ücretsiz bir şekilde alan adı uzantılı kurumsal mail adresi oluşturabilirsiniz.

NOT: Adımlara geçmeden önce alan adınız için SSL sertifikasını etkinleştirmenizi öneririz. Neredeyse tüm hosting firmaları ücretsiz SSL kurulumu sağlar. Bunun için hostinginizin destek biriminden yardım talep edebilirsiniz. İşlemi sizin için hızlıca halledeceklerdir.

Yukarıdaki işlemlerin ardından özel mail adresi alma adımlarına geçebilirsiniz. Birçok firma genellikle müşteri paneli üzerinden direkt tek tıkla özel kurumsal mail açma seçeneği sunar. Eğer bu seçeneği göremiyorsanız endişelenmeyin; çünkü hosting hesabınızı yönetmenizi sağlayan cPanel (veya hosting planınız için seçtiğiniz plesk panel vb.) üzerinden kolaylıkla ücretsiz şirket maili açma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Peki, cPanel ile kurumsal e-posta açma işlemi nasıl yapılır?

cPanel ile 5 Dakikada Ücretsiz Şirket Maili Açma

  • Öncelikle hosting hesabınıza giriş yapın ve Hizmetler (bazı firmalarda “Ürün ve Hizmetler” vb. gibi geçer) sekmesine tıklayın.
  • Hosting planınızı seçin ve “Hizmeti Yönet” butonuna tıklayın.
  • Bir sonraki sayfadan “cPanel Giriş” seçeneğine tıklayın. (Daha fazla seçenek için cPanel’e nasıl giriş yapılır başlıklı adım adım kılavuzumuzdan faydalanabilirsiniz.)

cPanel’e giriş yaptıktan sonra kurumsal şirket maili alma işlemi için yapmanız gereken şey sayfayı kaydırarak “E-posta” bölümüne gitmek ve buradan “E-posta Hesapları” seçeneğine tıklamak:

Kurumsal Mail Açma: cPanel

E-posta Hesapları seçeneğine tıkladıktan sonra yönlendirileceğiniz sayfada otomatik olarak sistem tarafından oluşturulmuş bir e-posta adresi göreceksiniz. Biz bu adresi kullanmayacağız ama silmeyeceğiz de. Bu e-postayı olduğu gibi bırakın ve +Oluştur butonuna tıklayın:

Kurumsal eposta açma: cPanel

Oluştur butonuna tıklayarak şirket maili açma işleminin esas kısmına gelmiş bulunuyoruz. Özel kurumsal mail adresi alma işlemi tam olarak bu sayfadan yapılacak.

Yapılması gereken ise “CREATE AN EMAIL ACCOUNTS” bölümündeki alanları ihtiyaçlarımıza göre düzenlemek:

  • Kullanıcı adı: Buraya domain uzantılı mail adresiniz için @ işaretinden önce gelecek bir ön terim ekleyeceksiniz. Örneğin; info, bilgi, destek, satış, iletisim, muhasebe, isim vb.

Kişi ya da firma için e-posta adresi nasıl olmalı diye merak ediyorsanız;

Kurumsal mail adresinin bir kişi tarafından mı kullanılacağına veya bir ekip tarafından mı paylaşılacağına (satış veya müşteri destek departmanı gibi) bağlı olarak iş e-postaları için birkaç farklı biçim türü vardır. İşte kurumsal mail adresi örnekleri:

E-posta Adresi FormatıÖrnekler
İlk Adisim@firmaismi.com
Ad + Soyadisimsoyisim@firmaismi.com
isim.soyisim@firmaismi.com
Ad + Soyadın Baş Harfiisims@firmaismi.com
isim.s@firmaismi.com
Adın Baş Harfi + Soyadisoyisim@firmaismi.com
i.soyisim@firmaismi.com
Genel, Paylaşılan veya Bölümseliletişim@firmaismi.com
destek@firmaismi.com
media@firmaismi.com
satış@firmaismi.com
info@firmaismi.com
  • Şifre: Şirket maili için kullanıcı adı seçimi yaptıktan sonra alt kısımdaki şifre alanına güçlü bir şifre girin.
  • Optional Settings: Edit Setting’e tıklayın ve açılır kısımdan mail hesabınız için “Storage Space” bölümü altından bir kota belirleyin (olduğu gibi bırakabilir ya da sınırsız seçeneğini işaretleyebilirsiniz.)
  • Diğer ayarları olduğu gibi bırakın ve son olarak “Oluştur” butonuna tıklayın.
cPanel Kurumsal Mail Adresi Oluşturma

Böylece şirket maili açma işlemini tamamlamış olduk. Aynı yolu izleyerek daha fazla kurumsal e-posta adresi alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Oluştur butonuna tıkladıktan sonra mail adreslerinizin listelendiği bölüme yönlendirileceksiniz. Buradan hem yeni eposta adresleri oluşturmak için önceki adımları tekrarlayabilir hem de mail adreslerinizi yönetebilirsiniz. Oluşturduğunuz eposta adreslerini yönetmek için ilgili mail adresinin karşısındaki “Check Mail” seçeneğine tıklayın:

Kurumsal E-Posta Yönetimi

Yönlendirileceğiniz sayfada RoundCube adında bir e-posta arayüzü yazılımı ile karşılaşacaksınız. Hemen alt kısmında bulunan kutucuğu işaretleyin ve Open‘a tıklayın:

RoundCube eposta yonetimi

Böylece tüm maillerinizi görebileceğiniz, mail gönderebileceğiniz ve yönetebileceğiniz kullanışlı bir mail arayüzüne yönlendirileceksiniz. Artık yeni kurumsal e-posta adresiniz tamamen kullanıma hazır durumda.

Peki bu arayüze ulaşmak için her zaman aynı yolu mu kullanacağım yoksa daha kestirme bir yol var mı? Evet, özel mail adresinizin yönetim paneline tek tıkla da ulaşabilirsiniz. Bunun için en basit yol e-mail arayüzündeyken bulunduğunuz sayfayı yer imlerine kaydetmektir. Böylece ihtiyaç duydukça bu yer imine tıklayıp doğrudan maillerinizi görebileceğiniz alana erişebilirsiniz.

👉İkinci bir yol ise; tarayıcınıza şu adresi girmektir: alanadi.com:2096 (alanadi.com kısmına kendi alan adınızı girmeyi unutmayın)- Ardından Enter‘a tıkladığınızda mail hesabınızda otum açmanız için giriş bilgilerinizi isteyen bir ekran göreceksiniz. Şirket maili açma aşamasında kullandığınız kullanıcı adı ya da e-posta adresi ve şifrenizi kullanarak hızlıca oturum açabilirsiniz.

Bu yöntem, özellikle şirketinizdeki çalışanlar için ayrı ayrı mail adresleri oluşturduysanız faydalıdır. Çünkü bu şekilde hosting ve cPanel bilgilerinizi diğer kişilerle paylaşmadan özel mail adreslerini kullanmalarını sağlayabilirsiniz. Yani kişiye veya departmana özel oluşturduğunuz eposta hesaplarının sadece ilgili mail adresine giriş bilgilerini, ilgili kişilerle paylaşmanız yeterli olacaktır. Bu bilgilerle doğrudan tarayıcılarını kullanarak e-posta hesaplarına giriş yapabilirler.

Ayrıca, oluşturduğunuz şirket maili için sadece RoundCube arayüzünü kullanmanız gerekmiyor; dilerseniz kurumsal e-posta adreslerinizi Gmail ve Outlook gibi platformlarla da entegre ederek kullanabilirsiniz:

En İyi Kurumsal Mail Adresi Alma Platformları – Ücretli ve Ücretsiz

E-postalarınızı hosting firmanızda barındırmak istemiyorsanız veya barındırıcınız ücretsiz iş e-posta adresleri sunmuyorsa, harici bir sağlayıcıya kaydolmak isteyebilirsiniz – ve bunun için kullanabileceğiniz pek çok harika seçenek var! İşte kurumsal e-posta adresi almak için en iyi ücretli ve ücretsiz alternatifler:

1. Uzman Posta

Uzman Posta, Türkiye’nin öncü e-posta servisi unvanıyla, %100 yerli, güvenilir ve bütçe dostu profesyonel bir e-posta sağlayıcısıdır. Şirket maili oluşturmak için ideal bir seçenek olan Uzman Posta, aynı zamanda kurumsal e-posta trafiğinizi sorunsuz bir şekilde yönetmenize olanak tanıyan özelliklerle donatılmıştır.

uzmanposta

Uzman Posta’nın sunduğu temel özellikler:

  • Kullanıcı dostu Türkçe arayüz 
  • Kesintisiz ve veri kaybı olmadan e-posta taşıma 
  • İşletmenize özel alan adı tanımlama 
  • Outlook, MacOS, Windows, iOS ve Android gibi tüm işletim sistemleriyle kolay entegrasyon 
  • Profesyonel bulut depolama hizmeti 
  • “Sadece şirket içi mesaj gönder” yetkilendirmesi 
  • Yönetilebilen karantina sayfası 
  • Sınırsız e-posta kuralı oluşturabilme imkânı 
  • Ortak şirket adres defteri için GAL entegrasyonu 
  • SMS ile kolayca şifre yenileme 
  • Kişiselleştirilebilir hesap özel e-posta imzası 
  • Otomatik “Ofis Dışında” mesajı 
  • Markanıza özgü logo ve arkaplan özelleştirmesi 
  • Silinmiş e-postaları kurtarma seçeneği 
  • Ve daha fazlası… 

Eğer şirketiniz için Uzman Posta avantajlarından yararlanmak isterseniz, “Kurumsal Mail 45 Gün Ücretsiz Deneme” seçeneği ile Uzman Posta hizmetini 45 gün boyunca kesintisiz olarak deneyimleyebilirsiniz.


ProtonMail

ProtonMail, katı gizlilik yasaları olan İsviçre merkezli, gizlilik ve anonimlik göz önünde bulundurularak tasarlanmış bir e-posta hizmetidir. ProtonMail hesabı oluştururken gerçek adınızı, telefon numaranızı veya diğer kişisel bilginizi girmeniz gerekmez. Ücretsiz bir ProtonMail hesabı ile 1 GB depolama alanı, 1 adet e-posta adresi ve günde 150 mesaj hakkınız olur. Bu limitleri artırmak için uygun fiyatlı planlardan birine geçebilirsiniz. Ücretli planlara Proton VPN, Proton Drive ve Proton Calendar gibi uygulamaların premium sürümlerine de sahip olursunuz. Proton, ödeme yapmak için tercih edebileceğiniz en güvenli adreslerin başında gelir.


Zoho.com

Zoho Workplace‘in bir parçası olan Zoho Mail, küçük ve orta ölçekli işletmelerin şirket maili almak için tercih edebileceği en iyi ücretsiz kurumsal mail açma platformudur. Bir alan adınız varsa, Zoho Mail ile 5 adede kadar ücretsiz kurumsal mail açabilirsiniz. Daha fazlası için oldukça uygun fiyatlı ücretli planlardan biriyle devam edebilirsiniz.


Mailfence.com

Gizliliğe önem veren tüm işletme sahiplerine hitap etmesi garanti edilen özelliklere sahip, Belçika merkezli bir şifreli e-posta hizmetidir. Tüm iletişim OpenPGP ve dijital imzalarla korunur, bu nedenle kötü niyetli bir bilgisayar korsanının tedarikçinizi taklit ederek sizden hassas bilgiler alması konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. OpenPGP açık bir standart olduğu için şifreleme anahtarlarınızı dışa aktarabilir ve isterseniz e-postalarınızı başka bir yere aktarabilirsiniz.

Şirket maili almak için Mailfence’in ücretsiz sürümünden faydalanabilirsiniz. Ücretsiz sürüm 500 MB e-posta depolama alanı sağlar.


Google Workspace

Daha önce G Suite adıyla bilinen Google Workplace, temel barındırıcılardan daha geniş bir hizmet yelpazesi sunan ücretli bir işletme maili açma platformudur. Diğerlerine oranla maliyeti daha yüksektir.

Bununla birlikte Google Workspace, ucuz alternatiflerle karşılaştırıldığında bulut depolama, Google Drive, görüntülü toplantılar ve çevrimiçi ofis paketi gibi ekstra özellikler sunar. Ayrıca, Google Workspace’in arayüzü, mevcut Gmail kullanıcıları için son derece tanıdık olacaktır.

Sık Sorulan Sorular

  1. Neden @gmail.com gibi uzantıları olan bir mail adresi yerine profesyonel bir e-posta adresi almalıyım?

    Profesyonel bir e-posta adresi oluşturmak, siz ve şirketiniz hakkında inandırıcı ve güvenilir bir ilk izlenim uyandıran çevrimiçi bir varlık oluşturmanıza yardımcı olabilir. Ücretsiz bir e-posta hesabıyla, e-postanızın yalnızca @ işaretinden önceki kısmını değiştirebilirsiniz.

    Profesyonel-kurumsal bir eposta hesabı oluşturmanın avantajı, hem @ işaretinden önce hem de sonra özelleştirilebilmesidir, yani kendi e-posta adınızı ve alan adınızı seçebilirsiniz. Bu size isim@sirketiniz.com, info@firmaismi.com gibi benzersiz bir profesyonel e-posta oluşturma özgürlüğü verir. Ayrıca daha güvenilir bir imaj oluşturmanızı sağlar.

  2. Gmail hesabı ile Google Workspace arasındaki fark nedir?

    Gmail, Google’ın ücretsiz e-posta hizmetidir ve genel bir Gmail adresine sahip e-posta da dahil olmak üzere temel uygulamalara ve hizmetlere erişmenizi sağlar. Öte yandan Google Workspace, gelişmiş uygulama özelliklerine (daha fazla depolama alanı gibi) ve özel bir alan adı ile şirket mail açma işlemine olanak tanıyan bir hizmettir.

  3. Outlook.com ile Microsoft 365 arasındaki fark nedir?

    Microsoft 365, Microsoft’un iş e-postası ve üretkenlik paketi hizmetidir. Özel kurumsal mail hizmeti dahil çeşitli iş araçlarına ve hizmetlere erişim sağlar. Ücretsiz bir Outlook hesabı, yalnızca varsayılan genel e-posta hesabının kullanılmasına izin verir.

  4. iCloud ve iCloud+ Domains arasındaki fark nedir?

    iCloud+, iCloud’un ücretli sürümüdür ve bunun bir parçası olarak artık iCloud Mail’inize özel alan adları ekleyebilirsiniz. Bu, mesajlaşmaya daha profesyonel bir yaklaşım için telefonunuzda iş e-posta adresleri oluşturmanıza olanak tanır. Basit bir iCloud Mail hesabıyla bu mümkün değildir.

  5. Kurumsal mail adresi almak ücretli mi ücretsiz mi?

    Profesyonel bir mail adresine sahip olmak direkt olarak ücretsiz değildir. Bu hizmetten faydalanmak için mutlaka bir alan adına sahip olmanız gerekir. Bu da bir miktar maliyet anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu