FTC: Web sitemiz ziyaretçi desteklidir; İçeriklerde bulunan bağlantılar aracılığıyla ürün/hizmet satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Komisyonlar editoryal değerlendirmelerimizi etkilemez.

WordPress Çoklu Dil Eklentileri ile Çok Dilli Site Yapma

Çok dilli bir WordPress sitesi yapmak zorlu bir görev gibi görünse de, bu işlemi rahatlıkla yapmanızı sağlayacak oldukça iyi WordPress çoklu dil eklentileri mevcut. Bu yazıda, web sitenizi istediğiniz dillere çevirmenize yardımcı olacak en iyi çoklu dil eklentileri listesini paylaştık…

Web sitenizi birden çok dile çevirmek için kullanabileceğiniz çeşitli WordPress çoklu dil eklentisi mevcuttur. Aşağıdaki listede bulunan WordPress çeviri eklentileri işinizi oldukça kolay hale getirecek ve kısa sürede çok dilli bir  siteye sahip olmanızı sağlayacak en iyi WordPress dil eklentileridir.

Genel olarak, çok dilli eklentiler iki gruba ayrılır:

  • Otomatik çeviri eklentileri– Bu eklentiler, içeriğinizi çeşitli dillere çevirmek için çevrimiçi çeviri hizmetlerinden yararlanır ve tek tıkla site dilini çevirmeye yardımcı olur.
  • Manuel çeviri eklentileri – Bu eklentiler, içeriği kendinizin çevirmesini kolaylaştırır fakat tüm çeviri işlemlerini tek tek kendinizin yapması gerekir. İçeriğinizi tercih ettiğiniz dilde yazarsınız, ardından ziyaretçilerin aralarında geçiş yapabileceği başka dillerde yeniden yazarsınız. Otomatik çeviriden daha fazla zaman alsa da, çok daha kaliteli çeviriler üretmenizi sağlar.

Bazı eklentiler ise her iki yöntemi de uygulamanıza izin verir. Yani sitenizi otomatik olarak çevirdikten sonra gerekirse bu çevirileri manuel olarak düzenleyebilirsiniz.

İşte WordPress çok dilli yapmak ve dil seçeneği eklemek için kullanabileceğiniz en iyi çoklu dil eklentileri:

1. TranslatePress / WordPress Çoklu Dil Eklentisi

TranslatePress, piyasadaki en iyi WordPress çeviri eklentilerinden biridir. Diğer çeviri eklentilerinden farklı olarak, bu eklenti ile direkt sitenizin canlı görünümü üzerinden çeviri yapabilirsiniz. Ayrıca, TranslatePress, tüm sitenizi Google Translate veya DeepL ile otomatik olarak çevirmenize imkan sunarak çeviri sürecini hızlandırmanıza yardımcı olur.

TranslatePress, WooCommerce ve Elementor gibi sayfa oluşturucular da dahil olmak üzere hemen hemen tüm eklenti ve temalarla uyumlu çalışır. Standart metnin yanı sıra eklenti, resimler, kaydırıcılar, açılır pencereler, formlar ve daha fazlasını çevirmenize izin verir. Eklenti GPL’dir ve kendi kendine barındırılır, bu nedenle tüm çevirileriniz her zaman  korunur.

WordPress çok dilli site yapma ve çeviri işlerini hızlandırmak için, eklentide bulunan yerleşik otomatik çeviri seçeneklerini kullanabilir, ayrıca otomatik çevirmeleri dilerseniz düzenleyebilirsiniz. TranslatePress , WordPress.org’da bulunan ücretsiz bir sürümün yanı sıra, sınırsız dil eklemenize, bir ziyaretçinin dilini otomatik olarak algılamanıza, farklı diller için farklı gezinme öğelerini görüntülemenize ve daha fazlasına olanak tanıyan çeşitli eklentiler sunan premium bir sürüme de sahiptir.

👉 TranslatePress Eklentisi ile WordPress siteyi farklı dillere çevirmenize yardımcı olacak tüm detayları “TranslatePress Çeviri Eklentisi Kurulum ve Ayarları” başlıklı içeriğimizden takip ederek kusursuz bir kurulum sağlayabilirsiniz.

2. Polylang WordPress Dil Eklentisi

WordPress için kullanımı kolay ve ücretsiz çoklu dil eklentisi arıyorsanız, Polylang eklentisini deneyebilirsiniz. Bu eklentiyle WordPress iki dil ekleme ya da daha fazla dil seçeneği ekleme işlemini rahatlıkla yapabilirsiniz.

600.000’den fazla aktif kuruluma sahip olan Polylang dil eklentisi, Premium sürümü satın almanıza gerek kalmadan kolayca çok dilli WordPress site yapmanıza olanak tanır (WooCommerce için Polylang Pro’ya yükseltmeniz gerekebilir).

Genel özellikleri:

  • Sınırsız dili desteği (yani WordPress siteye farklı diller ekleme seçeneğiniz sınırsız).
  • RTL betikleri ile tam uyumluluk.
  • Gönderileri, sayfaları, medyayı, kategorileri, menüyü, widget’ları ve diğer tema seçeneklerini çevirme.
  • Dil değiştirici widget’ı veya gezinme menüsü ekleme.
  • Otomatik çeviri.

👉 Polylang kurulumu ve kullanımı ile ilgili tüm detaylar için yazımızı inceleyin “Polylang Eklentisi ile Çok Dilli WordPress Sitesi Nasıl Oluşturulur” başlıklı yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

3. Weglot Translate / WordPress Çoklu Dil Eklentisi

Weglot Translate, web sitenizdeki herhangi bir içeriği tespit etmek için sezgisel bir API kullanır. Otomatik çeviri, Weglot hesabınızda bir Bağlamsal Düzenleyici kullanarak manuel olarak düzenleyebileceğiniz bir temel sürüm olarak hizmet eder. Yoğun içerikli siteler için yararlı bir özellik, cümleleri İncelendi olarak işaretleyebilmenizdir. Bu, tekrar çeviriyi önler ve size zaman kazandırır. Çeviride kaliteyi artırmak için, Weglot’un profesyonel çeviri hizmetlerinden yararlanmayı da seçebilirsiniz.

Eklentiyi web sitenize yükledikten sonra, Weglot ile bir hesap oluşturmanız ve bir API anahtarı almanız gerekir. Web sitenizin orijinal dilini ve çeviri dilini belirtip, sayfaları ve içerik bloklarını çeviriden hariç tutabilirsiniz. Değişiklikleri kaydettiğinizde, ön uçta dil seçeneği düğmeleri görünür. Kullanıcılar, sunduğunuz herhangi bir dil seçeneğinde içeriği görüntülemek için düğmeler arasında geçiş yapabilirler.

Yeni dil sayfalarına otomatik olarak benzersiz URL’ler atar. Eklenti başlığı, açıklamayı, meta etiketleri, kategorileri vb. otomatik olarak algılar ve çevirir. Weglot, küçük web siteleri için ücretsizdir (2000 kelimeye kadar). Diğer web siteleri için ödediğiniz fiyat , çeviriye ihtiyaç duyduğunuz kelimelerin sayısına ve ihtiyacınız olan dil seçeneklerinin sayısına bağlıdır. Tüm paketlerin Pro çeviri hizmetlerine erişimi vardır. Mevcut paketinizin kelime sayısını aşarsanız, hizmette herhangi bir kesinti olmaksızın otomatik olarak bir sonraki pakete yükseltilirsiniz.

👉 Weglot çeviri eklentisinin kurulumu ve kullanımı ile ilgili kılavuzumuza göz atabilirsiniz.

4. WPML / WordPress Çoklu Dil Eklentisi

WPML ((WordPress Multilingual Plugin)), küçük bir blog veya büyük bir kurumsal sitesi olması fark etmeksizin, herhangi bir web sitesinin çeviri ihtiyaçlarını karşılayabilen popüler bir çeviri eklentisidir. 60’tan fazla dili destekler ve gerekirse kendi dil varyantlarınızı bile ekleyebilirsiniz. WPML size çevirileri aynı alana, bir alt alana veya tamamen farklı bir alana yerleştirme seçeneği sunarak onu çok dilli bir siteyi yönetmek için çok yönlü bir çözüm haline getirir.

WPML çevirileri yönetmek için kullanımı nispeten kolay bir arayüz sunar. Ayrıca, kullanıcılarınız için dil değiştirme seçenekleri ekler. WPML ücretli bir eklentidir, ancak ücretli diğer eklentilerden çok daha kapsamlıdır.

5. WooCommerce Multilingual

WooCommerce Multilingual, WooCommerce web sitenizi WPML ile çalıştırmayı teklif eden yeni bir çözümün kilidini açar. Artık web alanınızı çok fazla dilde zahmetsizce çevirebilir, online mağazanızın deneyimini küreselleştirebilirsiniz. Ayrıca, farklı para birimlerini kabul ederek e-ticaret platformunuzu çalıştırmanıza da olanak tanır. Bu WordPress çoklu dil eklentisi ile tüm ürünlerinizi basit, değişken, gruplanmış veya harici olarak çevirebilirsiniz.

Eklentinin kullanım kolaylığı, tüm işleri kendi başınıza yapmanızı sağlar. Öğe çevirisinin yanı sıra, müşterilere ve yöneticilere kendi dillerinde e-postalar da gönderebilirsiniz. Bu arada, WooCommerce Multilingual farklı temalarla ve her türlü modern WooCommerce eklentisi ile uyumlu çalışır.

6. Google Website Translator

Google Çeviri, ihtiyacınız olan her tür içeriği yüzden fazla dile çevirmek için popüler ve kullanışlı bir araçtır. Dahası, kullanımı ücretsizdir. Çeviriler otomatik ve oldukça basit. Google Web Site Translator, herhangi bir WordPress web sitesinin içeriğini çevirmek için bu Google aracından yararlanır. Eklentiyi kurup etkinleştirdikten sonra, orijinal dilinizi ve çevirisine ihtiyaç duyduğunuz dilleri belirtmeniz gerekir. Sunulan tüm dilleri de seçebilirsiniz. Çeviri daha sonra otomatik olarak gerçekleşir.

Kısa kodları kullanarak herhangi bir gönderiye veya kenar çubuğuna bir pencere öğesi ekleyebilirsiniz. Kullanıcılar, bir açılır menüden veya ülke bayrağına tıklayarak bir diller arasında geçiş yapabilirler. Saniyeler içinde, web sitenizin tüm içeriğini seçtiğiniz dilde görünecek. Web sitenizin bazı kısımlarını çevirinin dışında bırakabilirsiniz. Widget’ınız için stil seçmeye gelince, dört seçenek mevcuttur ve satır içi düzenlemeye sahip basit ayarlar, kurulumu gerçekten kolaylaştırır. Eklentiyi yapılandırdıktan sonra, ayarları diğer sitelere de aktarabilirsiniz. Son olarak, eklenti hızlıdır, çünkü herhangi bir harici dosya, gereksiz JavaScript ve CSS dosyaları yüklemez.

7. Google Language Translator

Google Language Translator ile, WordPress çok dilli site oluşturma işini oldukça hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Yapılandırmayı ayarlamaktan başka pek bir iş yapmanıza gerek yok. Temel olarak, kurulumu yapmanız yeterlidir.

Ücretsiz sürüm, Google üst çerçevesini gizleme, menüleri ve widget’ları çevirme, temalar ve eklentiler, RTL desteği ve değişken dil seçici gibi özellikler sunar. Google Dil Çevirmeni ile bir WooCommerce web sitesini de çevirebilirsiniz. Daha fazla özelliğe ihtiyaç duyduğunuzda, premium planla işleri hızlandırabilirsiniz.

8. Multilanguage by BestWebSoft

En iyi çoklu dil eklentileri arasında bulunan BestWebSoft’un çoklu dil özelliği, normal şekilde içerik, kategori ve etiketler oluşturmanıza yardımcı olur. Daha sonra her içerik parçasına dil atayabilirsiniz. 80’den fazla dili destekler, ayrıca varsayılan bir dil seçebilirsiniz. Web sitesini yalnızca mevcut dilde veya tüm dil sürümlerinde arama seçeneği vardır. Stil ve ülke bayrağı simgeleri için birden fazla seçeneğe sahip bir dil değiştirici de mevcuttur.

Eklenti, WordPress filtreleri kullanarak çalışır, bu nedenle yalnızca WordPress kodeks standartlarına uyan temalar ve eklentilerle uyumludur. Unutulmaması gereken bir diğer nokta da, herhangi bir çeviri hizmetiyle bağlantılı olmamasıdır, bu nedenle çevirileri kendiniz veya yardım alarak yapmanız gerekecektir.

Pro özellikleri, ziyaretçinin IP’sine göre otomatik olarak dil değiştirme, widget başlığını ve web sitesi başlığını ve sloganını çevirmeyi, farklı diller için ayrı menüler oluşturmayı ve daha fazlasını içerir.


Küresel bir kitleye ulaşmak için çok dilli bir web sitesine sahip olmak gerekir. Yukarıdaki WordPress çoklu dil eklentileri ile web sitenize dil seçeneği eklemek ve çok dilli site yapmak gerçekten zor değil. WordPress çoklu dil eklentileri, yeni pazarlarda ürün veya hizmet sunarken size çok yardımcı olabilir ve yeni coğrafyalarda marka görünürlüğünüzü artırmanıza yardımcı olurlar.

Peki yukarıdaki WordPress çoklu dil eklentilerden herhangi birini kullanıyor musunuz ya da kullanmayı düşünüyor musunuz? Listede olması gerektiğini düşündüğünüz başka bir wp çoklu dil eklentisi var mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu