FTC: Web sitemiz ziyaretçi desteklidir; İçeriklerde bulunan bağlantılar aracılığıyla ürün/hizmet satın aldığınızda komisyon kazanabiliriz. Komisyonlar editoryal değerlendirmelerimizi etkilemez.

En iyi 19 Site Oluşturucu ve CMS Platformları

İçerik Yönetim Sistemi (CMS) ve online web site oluşturucu platformlar, web site tasarımı ve geliştirme alanında adeta bir devrim yarattı. Bu sistemler, çok fazla teknik bilgiye ihtiyaç duymadan web sitesi oluşturmak, içerik düzenlemek ve kolayca yayınlamak gibi birçok yönden avantaj sağlamıştır. Bugün farklı özelliklerde yüzlerce CMS ve web site oluşturucu mevcut. Ancak her birinin artıları ve eksileri olduğundan, herhangi birini en iyi olarak tanımlamak zor. Buna rağmen bazıları diğerlerinden daha popüler olmayı başarmıştır. Bu yazıda en popüler içerik yönetim sistemleri ve en iyi site oluşturuculardan bahsedeceğiz.

Site Oluşturucu ve CMS Nedir?

CMS, Content Management System’in (İçerik Yönetim Sistemi) kısaltılmış halidir. CMS, web içeriğini yönetmek için Html, Php, CSS ve Javascript gibi programlama dilleriyle hazırlanmış olan; doğrudan kodla çalışmak yerine kullanıcı dostu bir arayüz kullanarak web siteniz için içerik oluşturmanıza ve yönetmenize yardımcı olan ve bazıları kullanıcıya tam kontrol sunan, oldukça kullanışlı bir yazılım uygulamasıdır.

Daha basit anlatmak gerekirse, içerik yönetim sistemi herkesin kendi web sitesini veya bloğunu oluşturmasını kolaylaştırır. CMS sıfırdan bir web sitesi oluşturmak için gerekli tüm altyapıyı sizin yerinize halleder.

İyi bir web sitesi oluşturucu ile kodlama becerisine ve yüksek maliyetli bir profesyonele ihtiyaç duymadan kolayca bir web sitesi kurabilirsiniz. Ancak çok sayıda site oluşturucu ve CMS mevcut olduğundan bunların arasından seçim yapmakta kararsız kalabilirsiniz. Aşağıdaki listeyi incelemek en iyi site oluşturucu platformunu seçmenize yardımcı olacaktır.

Web Site Oluşturucu / CMS Platformları

Bu platformların temel amacı, bir web sitesi geliştirmenin tüm teknik detaylarından kurtulmanızı sağlamaktır. Bu sayede kullanıcılar kodlarla boğuşmak yerine kaliteli işler ve içerikler oluşturmaya odaklanabilirler. İşte yaygın kullanıma sahip en popüler İçerik Yönetim Sistemleri ve siste oluşturucular…

1. WordPress

En popüler içerik yönetim sistemi-wordpress-CMS

WordPress blogcular arasında popüler olan açık kaynaklı bir yayıncılık platformudur. 2003 yılından beri internetin önemli bir parçası haline gelen WordPress, pazar payının % 60,4’üyle en popüler CMS ve site oluşturucudur.

WordPress.org, dünya çapında bilinen markalar tarafından da küçük işletmeler ve bloglar tarafından da tercih edilen en iyi ve kullanımı en pratik platformdur. WordPress ile kullanıcılar kendi blog oluşturma topluluklarını barındırabilir, içeriği tek bir kontrol panelinden kontrol edebilirler.

Binlerce tema ve eklenti desteği sayesinde, hemen hemen her web sitesi türünü oluşturmanıza olanak tanır. Kullanımı kolaydır ve sonsuz seçeneklerle sitenizi özelleştirme imkanı sunar. Blog, e-ticaret, forum, portföy vb. her tür web sitesi oluşturmak için çeşitli özellikler eklemenize izin veren binlerce ücretsiz WordPress eklentisi ve yine binlerce ücretsiz tema sunar. WordPress.org’u indirmek ve kullanmak ücretsiz olduğundan, WordPress yazılımı için ödeme yapmanız gerekmez. Ancak sitenizi web üzerinde çalıştırmak için bir alan adı ve hosting hizmeti satın almanız gerekir.

Sektördeki en popüler ve en iyi barındırma hizmetlerinden bazıları şunlardır:

GÜZEL Host
——————
Hosting Planlarını İncele
HOSTİNGER
——————
Hosting Planlarını İncele
ALASTYR
——————
Hosting Planlarını İncele
HOSTİNG.COM.TR
————–
Hosting Planlarını İncele
LİQUİDWEBHosting Planlarını İncele

2. Shopify

İçerik Yönetim Sistemleri-shopify-cms

Shopify, özellikle e-Ticaret düşünülerek oluşturulmuş önde gelen e-ticaret CMS platformlarından ve site oluşturucularından biridir. Bu içerik yönetim sistemi, web güvenliği, web barındırma, SSL sertifikası ve daha fazlası için diğer çevrimiçi mağaza özelliklerini yönetir.

Shopify ile bir çevrimiçi mağaza oluşturmak, ödeme almak, ürünleri yönetmek ve bir pazar oluşturmak oldukça kolaydır. Ayrıca, Shopify’ı WordPress ile entegre edebilirsiniz. Böylece ek kullanım kolaylığı ve daha fazla özelleştirme için en popüler e-ticaret CMS ile en popüler genel içerik yönetim sistemini birlikte kullanarak daha avantajlı olabilirsiniz. Shopify’ın temel sürümü, gelişmiş e-ticaret analizi ile birlikte mükemmel SEO özellikleri sunar.

Shopify web sitesi oluşturucu, ihtiyaçlarınıza göre kendi çevrimiçi mağazanızı oluşturmanıza yardımcı olmak için özelleştirilmiş tonlarca temel özellik ve ek uygulamalardan oluşur. Ölçeklenebilirdir, yani gereksinimler işinizin ihtiyacına göre kolayca eklenebilir veya kaldırılabilir.

Hedef müşterinizle kolay işlemleri sürdürmek için dünya çapında 100’den fazla ödeme yapan işlemciyi destekler. Kredi kartına ihtiyaç duymadan size 14 günlük ücretsiz deneme süresi sunar. Web sitenize biraz daha fazla yatırım yapmak ve sağlam bir çevrimiçi mağaza elde etmek istiyorsanız Shopify sizin için en iyi platform olabilir.

3. Shift4Shop

Shift4Shop internetteki en kapsamlı ve yüksek kaliteli e-ticaret araçlarından biridir. Shopify’ın doğrudan rakibi olduğundan Shopify platformunun sunduğu avantajların çoğuna neredeyse hiçbir ücret ödemeden sahip olabilirsiniz. Gezinmesi kolay arayüzü ve e-satış araçları kütüphanesi, mağazanızı saniyeler içinde açmanıza yardımcı olur.

Maliyetten tasarruf ederek sanal mağazalarını açmak isteyen küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) için son derece ideal bir platformdur. Ne satıyor olursanız olun, temel şablon çeşitlerini işletmenizin ihtiyaçlarına uyacak şekilde kolayca uyarlayabilirsiniz. Site yöneticileri ve mağaza sahipleri, kullanıcı yönetimi ve site oluşturma deneyimleri boyunca şık, kodsuz e-ticaret araçlarından yararlanır.

Shift4Shop ile site oluşturmak ücretsizdir; kendi ödeme işlemcisi olan Shift4 tarafından finanse edilmektedir. Bununla birlikte işlem ücretleri vardır. Yine de diğer platformlara oranla daha düşük işlem ücretleri söz konusu. Ödeme işlemciniz olarak Shift4’ü kullandığınız sürece mağaza tamamen ücretsizdir. İşlem ücretleri %2,9 artı işlem başına 30 senttir ve ayrıca kart sağlayıcısının ilgili kredi kartı işlem ücretleri de vardır. Birçok e-ticaret sahibi, Shift4Shop arayüzünün kapsamlı yapısı nedeniyle bunu kabul edilebilir bir ödün olarak görüyor, aylık ücretlerden feragat etmeyi ve yalnızca işlem başına ödeme yapmayı tercih ediyor.

Shift4Shop,  işinizi tasarım aşamasından lansman aşamasına kadar taşıyacak birçok özellik içerir ve piyasadaki en kapsamlı ücretsiz e-ticaret çözümlerinden birini sunar. Ancak Shift4Shop çoğu mağaza için tam bir paket değildir. Tam özellikli bir e-ticaret sitesi için muhtemelen abonelik yazılımı gibi eklentilere ihtiyacınız olacaktır.

4. Joomla

joomla-cms-İçerik yönetim sistemi

En popüler ikinci CMS platformudur. Bu açık kaynaklı CMS, esnekliği ve kullanım kolaylığı sayesinde özellikle yeni başlayanlar arasında belli bir popülerliğe sahiptir. Bu çok dilli platformla, 64 farklı dilde milyonlarca web sitesi oluşturulmuştur. Joomla da WordPress gibi ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılımdır. Kurulumu kolaydır ve birçok hosting firması tek tıkla Joomla yazılımını kurma imkanı sunar.

5. Drupal

İçerik Yönetim Sistemi-drupal

Bir diğer ücretsiz, PHP tabanlı İçerik Yönetim Sistemi olan Drupal, WordPress ve Joomla’ya benzer şekilde, ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılımdır. Drupal, kullanıcıların bir site tasarlamasına yardımcı olacak temalar ve modüller sunsa da, uygun olanları bulmak ve yüklemek nispeten uğraştırıcıdır.

Drupal ile içerik eklemek ve yayınlamak kolaydır fakat site tasarımını ve görünümünü değiştirmek diğer içerik yönetim sistemlerine göre daha karmaşıktır.

6. OpenCart

İçerik Yönetim Sistemi- opencart-cms

OpenCart, e-ticaret siteleri için geliştirilen PHP tabanlı, ücretsiz ve açık kaynak kod CMS’lerden biridir. Kullanıcı dostu arayüz ve geliştirilebilir altyapısı nedeniyle en fazla tercih edilen hazır İçerik Yönetim Sistemleri arasındadır. Opencart yönetim panelinin kullanımı için hiç bir uzmanlık ve kod bilgisi gerekmez. İlk kez site açanlar için bile son derece kolay bir yapısı vardır.

7. Magento

magento-cms

Magento, yalnızca e-ticaret işletmelerine odaklanan açık kaynaklı bir e-ticaret platformudur. Bu platform, daha büyük markaları ve kurumsal düzeydeki işletmeleri yönetir ve işletmenin boyutuna bağlı olarak birçok çözüm sunar. Alış-verişlerde nakit, PayPal ve banka havaleleri gibi yerleşik ödeme seçeneklerine sahiptir. Tanıtım ve pazarlama amaçları için kullanılan çok çeşitli araçlar sunar.

Magento ücretsiz bir topluluk sürümüne sahiptir ve kullanıcılar bulut barındırma, destek ve benzeri ekstra özellikler için bir plan satın alabilirler. Magento kurulumu ve kullanımı zor olduğundan geliştirici desteği gerekebilir.

8. Blogger

blogger-cms-İçerik Yönetim Sistemleri

Blog yazmak için en popüler CMS’lerden biri olan Blogger bir Google ürünüdür ve tamamen ücretsizdir. Blogger, yeni başlayanlar veya kişisel blogcular için harika ve ücretsiz bir bloglama platformu olsa da, bir işletme web sitesi istiyorsanız, Blogger bunun için uygun bir platform değildir. Ayrıca, Blogger ile kurduğunuz bloğun tam yetkili sahibi olamazsınız; genellikle kontrol Google’dadır ve istediği zaman bloğunuzu silme yetkisine sahiptir. Bu konuda herhangi bir hak talep edemezsiniz.

9. PrestaShop

İçerik Yönetim Sistemleri-PrestaShop-cms

PrestaShop, çevrimiçi mağazalar geliştirmek, ürünleri yönetmek, mağazaları özelleştirmek, istatistikleri izlemek ve daha fazlası için kullanılan ücretsiz açık kaynak CMS’lerdendir. Kurulumu oldukça kolay ve maliyeti düşüktür. Birden fazla dil ve para birimini destekleyen bu sistem yeni başlayanlar için ideal bir seçimdir.

10. Squarespace

squarespace-cms

Squarespace, bir web sitesi oluşturmak için kullanımı en kolay İçerik Yönetim Sistemleri ve site oluşturucular arasındadır.

Squarespace, profesyonel bir siteyi kodlamadan çevrimiçi olarak geliştirmenizi sağlayan modern şablonlar, stil editörü, ücretsiz Typekit ve Google yazı tipleri, özelleştirilebilir içerik düzenleri ve daha fazlasıyla kullanıcı dostu bir platform sunar. Kolay ve kullanıcı dostu sezgisel tasarım seçeneği ile bir sürükle ve bırak düzenleyicisi vardır. Çok yazarlı işlevler, gönderileri zamanlama vb. gibi tüm önemli özellikleri sağlayan kolay bir platformdur.

Squarespace’in önemli dezavantajı, herhangi bir ücretsiz plan sağlamamasıdır. Üçüncü taraf hizmetlerle entegrasyon seçeneği de yoktur. Ayrıca, e-Ticaret planı, diğerlerine kıyasla size biraz daha pahalıya mal olur.

11. Wix

wix-cms

Wix, HTML5 ve mobil cihazlar için optimize edilmiş web sitelerini kolayca oluşturmanızı sağlayan bulut tabanlı bir web geliştirme platformudur.

Bu site oluşturucu, sürükle bırak sistemi ile oldukça kolay kullanıma sahiptir. Çeşitli eklentilerle işlevselliği arttırma imkanı sunar. Ücretsiz sürümü çok fazla özelleştirme seçeneği sunmasa da, yeni başlayan blogcular için kullanışlı olabilir. Bununla birlikte, premium bir plan da tercih edebilirsiniz. Premium planda reklamları kaldırma, kendi alan adınızı kullanma ve daha fazla bant genişliğiyle daha fazla özelleştirme seçenekleri bulunur.

Yeni başlayan biriyseniz, küçük bir işletme kurmak ve bunu kendi başınıza özelleştirmek istiyorsanız Wix sizin için iyi bir çözüm olabilir.

12. Constant Contact Website Builder

Constant Contact Website Builder

Popüler bir e-posta pazarlama hizmeti sağlayıcısı olan Constant Contact tarafından oluşturulan bir site oluşturma platformudur. Constant Contact Website Builder yapay zeka (AI) tabanlı bir site oluşturucu kullanır.

Ücretsiz deneme veya premium abonelik için kaydolduğunuzda, hızlı bir başlangıç ​​kılavuzuyla yönlendirilirsiniz. Burada, ne tür bir web sitesi oluşturacağınızı, yazı tiplerini, renk şemalarını, gezinme stillerini ve daha fazlasını seçmeniz istenir. Belirli öğeleri düzenlemek, yeni bölümler eklemek ve renk şemalarından genel düzenlere kadar her şeyi kişiselleştirmek için sayfalar arasında hızla geçiş yapabilirsiniz.

Oluşturucunun kendisi çok kullanıcı dostudur, ancak tasarım esnekliği biraz sınırlıdır. Bölüm tabanlı bir düzenleyici kullandığından, yalnızca önceden tasarlanmış öğeler ekleyebilirsiniz. Elbette her şeyi kişiselleştirebilirsiniz, ancak öğeleri mükemmel piksel konumlarına yerleştirmeyi beklemeyin. Yanı sıra, Constant Contact’ın Unsplash entegrasyonu sayesinde sunulan mükemmel ücretsiz stok görsel seçiminden de yararlanabilirsiniz.

Teknik olmayan kullanıcılar için de kullanımı kolay ve basittir. Başlamadan önce 60 günlük ücretsiz deneme süresi sağlar. Uygun fiyatlarla ücretsiz plana geçiş yapabilirsiniz. 7/24 canlı sohbet, e-posta ve telefon aracılığıyla mükemmel müşteri desteği sunar. İşletme, portföy, blog sitesi vb. gibi her türlü web sitesini oluşturmanıza olanak tanıyan tamamen barındırılan bir site oluşturucu platformudur.

Teknik becerilere sahip değilseniz ve ucuz bir web sitesi oluşturucu arıyorsanız, bununla birlikte öncelikle e-posta pazarlamasına odaklıysanız, bu platforma bir şans verebilirsiniz.

13. Gator Website Builder

Gator Website Builder

Popüler bir hosting firması olan Hostgator tarafından sağlanan bir web site oluşturucudur. Gator, çoğunlukla küçük işletmeler, bloglar veya e-ticaret için geçerli olan, 200’den fazla özelleştirilebilir şablonla sezgisel bir sürükle ve bırak düzenleyicisi sağlayan birleşik bir web hosting ve web sitesi oluşturma platformudur.

Tamamen barındırıldığı için güncellemeler, yedekleme ve bakım konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Çeşitli sosyal medya ve üretkenlik araçlarını entegre etmeye olanak sağlar ve ücretsiz SSL sertifikası sunar. Yanı sıra, ücretsiz plan ve ücretsiz deneme mevcut değildir. Bazı önemli blog özelliklerinden ve e-posta pazarlamasından yoksundur. Sınırlı bir uygulama mağazası ve eklentileri vardır.

14. GoDaddy Web Sitesi Oluşturucu

GoDaddy Web Sitesi Oluşturucu

Dünyanın alan adları ve barındırma hizmeti sağlayıcıları arasında GoDaddy lider bir isimdir. GoDaddy ayrıca artık bir web sitesi oluşturma platformu sağlıyor ve daha basit ve daha hızlı web sitesi geliştirmeyi garanti ediyor. Constant Contact Website Builder gibi, ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilmiş bir web sitesi oluşturmanıza yardımcı olmak için Yapay Tasarım Zekası (ADI) sağlar.

Web sitesi oluşturmayı test etmek için 30 günlük ücretsiz deneme sağlar. Kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. 300’den fazla özelleştirilebilir ve duyarlı tema/şablon sunar. Bununla birlikte, özelleştirme sınırlıdır ve düzenlerde fazla seçenek yoktur. Blog ve e-ticaret araçları sınırlıdır. Temalar arasında geçiş yapmak, sayfanızın içeriğini kaybetmesine neden olduğu için zor bir iştir.

15. Weebly

Weebly site oluşturucu

Kullanım kolaylığı ile bilinen Weebly web sitesi oluşturucu, siteleri istediğiniz gibi özelleştirmek için basit bir sürükle ve bırak düzenleyicisi sağlayan yeni başlayanlar için en uygun platformlardan biridir.

Özelleştirebileceğiniz ve kullanabileceğiniz bir dizi profesyonel, tamamen duyarlı temaya sahiptir. Bir programcıysanız, temanın kaynak kodunu düzenleyebilir ve şablonları CSS ile özelleştirebilirsiniz.

Telefon, e-posta ve canlı sohbet gibi olası tüm medya aracılığıyla mükemmel müşteri desteği sağlar. Uygun fiyatlı ücretli planlarla birlikte ücretsiz bir plana sahiptir. Listede yer alan diğer tüm platformlar arasında en uygun fiyatlı platform olduğunu söyleyebiliriz.

16. BigCommerce

BigCommerce  Site Oluşturucu

Özellikle büyük e-ticaret mağazaları için tasarlanmış lider bir e-ticaret site oluşturucu çözümüdür. BigCommerce, temel işinize odaklanabilmeniz için tüm teknik yönlerle ilgilenen, tamamen barındırılan bir platformdur.

Web sitenize ekstra eklentilerin yüklenmesini en aza indiren tüm temel özelliklere sahiptir. Ölçeklenebilirdir, yani ihtiyaçlarınıza göre gereksinimlerinizi büyütebilir veya küçültebilirsiniz. PayPal, Amazon Pay, Apple Pay vb. gibi üçüncü taraf ağ geçitlerini kullansanız bile sizden işlem ücreti almaz.

Kısa URL’ler oluşturma, otomatik görüntü optimizasyonu vb. gibi SEO için dikkate değer özelliklere sahiptir. Telefon, e-posta ve sohbet yoluyla mükemmel izleme ve müşteri desteği vardır. 14 günlük ücretsiz deneme sürümünden faydalanabilirsiniz. Öte yandan, bazı rakiplerine göre biraz paha planları var. Karmaşık kelime dağarcığı kullanımı nedeniyle yeni başlayanlar için uyum sağlamak zor olabilir. Ayrıca, BigCommerce’den diğer platformlara geçiş yapmak biraz zordur.

BigCommerce, hızlı büyüyen işletmeler için uygun bir platformdur. Çok çeşitli ürün içeren ve çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayabilecek büyük bir çevrimiçi mağaza oluşturmak istiyorsanız kesinlikle değerlendirmek isteyebileceğiniz bir seçenektir.

17. SiteBuilder.com

Temel işlevleri ve sınırlı tasarımları ile kullanımı kolay olan bir diğer platformdur. Teknik bilgisi olmayan kullanıcılar için bile basit ve kullanımı kolaydır. Herhangi bir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan sitenizi özelleştirmek için hem Yapay Zeka tabanlı düzenleyici hem de sürükle ve bırak düzenleyicisi sağlar.

Blog işlevi, SEO, sosyal medya entegrasyonu, web sitesi analizi ve işlevsel bir web sitesi oluşturmanıza yardımcı olan istatistikler gibi bir dizi iyi özellik sunar. Öte yandan, SiteBuilder ile sağlanan şablonlar biraz eski ve pek esnek değiller. Yine de bloglar ve küçük işletmeler için değerlendirilebilir bir platformdur.

18. Jimdo

Jimdo

Jimdo, 20 milyondan fazla web sitesi için bir platform haline gelen iyi bir web sitesi oluşturucusudur. Hızlı web sitesi oluşturma ve yeni başlayanlar dahil herkes için uygun olan kullanım kolaylığına sahiptir.

Jimdo Dolphin ve Jimdo Creator olmak üzere iki farklı seçenek sunar. Jimdo Dolphin, web sitesi oluşturmak için Yapay Tasarım Zekası’nı kullanırken; Jimdo Creator, öğe eklemek ve düzenleri özelleştirmek için sürükle ve bırak yöntemini kullanmanızı sağlar. Akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden Android ve iPhone İşletim Sistemi uygulamalarıyla web siteleri oluşturmanıza olanak tanır. Web sitenizi arama motorlarında optimize etmek için mükemmel araçlar sağlar.

Jimdo, Avrupa merkezli bir şirket olduğundan, Avrupa Birliği’nin veri ve gizlilik konusundaki katı yasasının varlığı nedeniyle daha fazla veri güvenliği sağlar. Öte yandan, basit ve demode bir editöre ve diğer platformlara kıyasla daha az özelliğe sahiptir.

19. Site123

Muhtemelen kullanımı en kolay web site oluşturucusudur; acemi dostu ve süper basit bir arayüz sunar. Site123 hem ücretsiz hem de ücretli planlarla küçük işletmelerin işlerini çevrimiçi olarak yükseltmelerine olanak tanır. Çok dilli web sitelerini destekler. Web sayfalarını herhangi bir dile çevirme yeteneğine sahiptir. Ayrıca, editör 20’den fazla dilde mevcuttur.

Test edebileceğiniz sınırlı özelliklere sahip ücretsiz bir plan sunar. Duyarlı şablonlar, SEO özellikleri ve dahil bir SSL sertifikası sağlar. Ancak, sağlanan şablonlar, özelleştirme için oldukça kısıtlayıcıdır. Site yayına girdikten sonra ise şablon değiştirilemez.


İhtiyaçlarınız için en iyi web sitesi oluşturucu ve CMS’i seçmek zor olabilir, ancak birçok uygun seçenek mevcuttur. En iyi seçimi yapmak için göz önünde bulundurulması gerekenlerden en önemli kriterleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sayfa Hızı
  • Kullanım kolaylığı
  • Tasarım seçenekleri
  • Esnek özelleştirme
  • Ücretsiz deneme
  • Veri güvenliği
  • Müşteri desteği

Yukarıda belirtilen İçerik Yönetim Sistemleri ve web site oluşturucular birçok açıdan birbirinden farklı özelliklere ve avantajlara sahiptir. Bununla birlikte, her birinin dezavantajları da vardır. Bu nedenle, hedeflerinize en uygun olanı seçmek için her birini ayrı ayrı inceleyip deneyerek seçim yapmanız faydalı olacaktır.

3 Yorum

  1. WordPress’te aradığım her şey mevcut. Joomla da ikinci tercihim. Diğerlerinden bazılarını da kullandım ama Wp kadar rahat edemedim.

  2. E-ticaret sitem için opencart kullanıyorum. Çok memnunum. Diğer projelerim için de wordpress tercihim. Güzel bir derleme olmuş. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu